prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Priznanje za sudjelovanje u izazovu “Code Week Super Organiser Challenge”

Osnovna škola Hugo Badalić iz Slavonskog Broda u školskoj godini 2020./2021 je s 12 događanja obilježila Europski tjedan programiranja i Sat programiranja za svakog učenika.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija i da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni. Sat programiranja započeo je kao jednosatni uvod u računalnu znanost, osmišljen kako bi demistificirao “kôd”, pokazao da svatko može naučiti osnove i proširio sudjelovanje na polju računalnih znanosti. Svih 12 aktivnosti odvijale su se u sklopu aktivnosti međunarodnih eTwinning projekata “Let`s Code Together”, “Code an AI” i “Micro circuits for Mega solutions”.

Ovih dana, Osnovnoj školi Hugo Badalić pristigao je certifikat za uspješno sudjelovanje u izazovu “Code Week 4 All challenge“. Izazov ih potiče da aktivnosti koje provode u sklopu “EU Code Week” i “Hour of Code” povežu s drugim aktivnostima koje organiziraju škole partneri u međunarodnim projektima, susjedne škole i kolege nastavnici. Certifikat je rezultat približavanja programiranja većem broju učenika i unapređenju digitalne pismenosti.

Ali to nije jedino priznaje koje je su primili. Stiglo im je i priznanje za sudjelovanje u izazovu “Code Week Super Organiser Challenge“. Izazov je bio organizirati 10 ili više aktivnosti tijekom “Tjedna programiranja u 2020”. U 2020. godini škola je organizirala i provela čak 12 aktivnosti.