prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Moja kreativna i zabavna učionica”

Učenici 2. razreda Osnovne škole Bakar i učiteljica Alma Hess pridružili su se eTwinning projektu “Moja kreativna i zabavna učionica” u školskoj 2022./2023. godini.

Ove školske godine eTwinning platforma spojena je u jedinstvenu Europsku platformu za školsko obrazovanje, pa se svi eTwinning projekti provode na novoj platformi. Škola je krenula u susret novitetima i promjenama, te su se učenici uz podršku učiteljice uključili u nekoliko eTwinning projekata kojima je nastava obogaćena, a rad u učionici je oplemenjen novim izazovima i zadatcima. Razmjenjuju se znanja i iskustva, razvijaju se nove ideje, te su i ove školske godine dio najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Učenici i učiteljica nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete (Quality Label) za uspješno provedene projekte “Vrtuljak prijateljstva”, “Školska torba puna znanja”, “Slikovnicom povezani” i “Moj grad, tvoj grad”. Ova nagrada za učenike predstavlja veliki poticaj za daljnje uključivanje u međunarodne projekte, a za učiteljicu i školu je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

U učionici 2. razreda škole uvijek je radno, zanimljivo i nadasve veselo, pa su se učenici uz podršku učiteljice uključili u eTwinning projekt “Moja kreativna i zabavna učionica”. Autorice projekta su Marina Arambašić, Ivana Rendulić i Biljana Popović. Cilj projekta jest ostvarivanje što kvalitetnije suradnje i provođenje suradničkih aktivnosti u kreativnim radionicama, a neke od projektnih aktivnosti su STEMajmo zajedno, domaćinstvo, zeleni kutak, tematsko uređenje učionice, veseli razredni panoi i sl. Zanimljivim projektnim aktivnostima vesele se svi učenici. Zajednički stvaraju poticajno okružje za učenje, razvijaju nove ideje i bave se istraživačkim radom. Suradničkim aktivnostima rad prezentiraju ostalim partnerskim školama i svima žele ponosno pokazati kako izgleda učenje i rad u njihovoj učionici iz koje će i ove školske godine izaći puno lijepih priča, kreativnih uradaka i zanimljivih radova. Mali umovi vrijednih učenika nikada ne miruju već smišljaju nove avanture i pustolovine zbog kojih vole svoju učionicu i boravak u njoj.