prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Putovanje u projektu „Škola budućnosti'”

U dinamičnom okruženju suvremenog obrazovanja, Prva srednja škola Beli Manastir s oduševljenjem sudjeluje u projektu “Škola budućnosti”, gdje se ističe njezina posvećenost pružanju vrhunskog obrazovanja koje priprema učenike za izazove modernog doba. Ovim projektom škola je započela uzbudljivu avanturu inovacija kroz interaktivno učenje i primjenu tehnologije.

Svake godine, u okviru projekta “Škola budućnosti”, škole biraju jedan od inovativnih STEM programa koji će postati ključna komponenta njihovog učenja. Aktivnosti u ovom projektu se ne vežu isključivo uz rad u učionici te uz vremenski period tijekom kojeg polazimo školu, a njihova realizacija ima podršku i pomoć nastavnika i inženjera tehnoloških tvrtki uključenih u projekt. U projektu svake godine postoji mogućnost sudjelovanja u motivacijskim predavanjima vrhunskih znanstvenika i stručnjaka iz industrije. Osim što iz svakog odabranog programa završni rad učenika sudjeluje na natjecanju i postoji mogućnost da bude nagrađen vrijednim nagradama, organizatori ovog hvalevrijednog projekta se trude da identificiraju potrebe i prilike škola te ih povežu s relevantnim partnerima, institucijama ili organizacijama koje mogu pružiti dodatnu podršku, suradnju ili resurse.

Škola se s velikim entuzijazmom odlučila ove školske godine za program Robotika i automatizirani sustavi, gdje su učenici imali priliku istraživati, stvarati i primjenjivati znanje iz područja inženjeringa, programiranja i elektronike. Program, predstavljen u StemiLABu – virtualnoj učionici za vođenje nastavnog procesa, obuhvaća niz uzbudljivih tema koje su postale omiljene među mladim istraživačima. Učenici su se, između ostalog, upustili u Inženjersku perspektivu, otkrivali tajne Kalibracije i sastavljanja robota te isprobavali svoje vještine u Razvoju mobilnih aplikacija. Kako bi podijelili svoj rad i zabavu, snimili su video koji prikazuje heksapod robota kako se kreativno snalazi u učionici. Pogledajte video Hexapod u ulozi konobara.

Kreativnost je dostigla vrhunac tijekom 3D modeliranja, a entuzijazam bio je zarazan dok su istraživali Arduino sintaksu i elektroniku te blokovsko programiranje. Kako bi nastavili svoju inovativnu pustolovinu, učenici su se upustili u programiranje plesa heksapod robota. Njihova kreativnost nije imala granica dok su osmišljavali korake i ritmove, dajući heksapodu jedinstveni plesni stil.

  1. Plesni koraci heksapoda – Skupina 1
  2. Plesni koraci heksapoda – Skupina 2
  3. Plesni koraci heksapoda – Skupina 3

U projektu učenici nisu samo stekli vještine i znanja, već su pokazali da su inovativnost i zabava neraskidivo povezani s učenjem tehnologije. Njihova kreativnost, entuzijazam i radost koju su donijeli u svaku aktivnost projekta ne samo da su obogatili njihovo obrazovanje, već su i inspirirali cijelu školsku zajednicu.