prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Shelly Sanchez Terrell održala radionicu za učenike o upotrebi mobitela u nastavi u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu

„Da, možete koristiti svoje mobitele“, rečenica koja se ne čuje prečesto u učionicama no, u četvrtak 21. ožujka bila je glavni hit. Naime, Gimnaziju Bernardina Frankopana u Ogulinu posjetila je  Shelly Sanchez Terrell iz San Antonija u Teksasu.

Shelly Sanchez Terrell je vrlo poznato ime u online svijetu; vodi razna predavanja, tečajeve za nastavnike engleskog jezika, a i odlično je upoznata s web 2.0 tehnologijom. To smo mogli i vidjeti u radionici koju je pripremila za naše učenike o upotrebi mobitela u nastavi.

U našu Školu Shelly S. Terrell je došla na poziv prof. Marijane Smolčec. Dvije profesorice upoznale su se na Internetu prije više od dvije godine, kad je profesorica Smolčec zaronila u svijet web tehnologija. Redovito kontaktiraju putem raznih društvenih mreža poput Facebooka, Twittera, Edmoda, a i surađivale su na TESOL EVO online tečaju za nastavnike engleskog jezika. Shelly je zajedno s nastavnicima iz raznih dijelova svijeta vodila tečaj pod nazivom „Digital Storytelling“, dok je prof. Smolčec s ostalim kolegama moderirala tečaj „Becoming a Webhead 2013“. Shellyin dolazak u Hrvatsku bio je sasvim slučajan. Nakon što je posjetila dragu kolegicu Arjanu Blažić iz IX. gimnazije u Zagrebu, Shelly je odlučila doći i u Ogulin. Bila je izuzetna čast ugostiti je i upoznati je uživo po prvi put.

 

 

Radionica koju je Shelly pripremila za učenike bazira se na upotrebi mobitela u nastavi. Učenici su prvo kreirali priče koristeći fotografije sa svojih mobitela, no također su se i okušali u izradi TV reklame koristeći aplikaciju na mobitelu. Kad su učenici dobili drugi zadatak da snime reklamu, rasprišili su se po cijeloj školi kako bi u samo desetak minuta osmislili najbolju moguću reklamu. Bilo je tu svega, od reklame za kišobran, na temu vezanja vezica, ali i na temu potresa. Sve radove Shelly je podijelila i dostupni su na adresi http://bit.ly/ogulinstories.

Osim što su imali priliku sudjelovati na satu s izvornim govornikom, učenici su dosta naučili i o nekim web 2.0 tehnologijama, npr. što je to „padlet“ i kako oni sami mogu ostatak svojih radova podijeliti online.

Na kraju sata skupina učenika intervjuirala je Shelly za školske novine Bernardin.

Hvala ravnateljici, svim profesoricama njemačkog i engleskog jezika, našoj knjižničarki prof. Maravić i učenicima, jer su omogućili da se Shelly osjeća dobrodošlo. Hvala kolegicama Sabljak i Tešić jer su omogućile korištenje „PASCH“ kabineta gdje se radionica i odvijala.

No, jedno veliko hvala na kraju ide Shelly koja je svoja dva slobodna dana provela u Ogulinu i naučila nas mnogim zanimljivim stvarima.

Više o radionici možete saznati pogledate li snimku koju smo pripremili.