prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sudjelovanje na konferenciji kao nagrada za trud i uspješnost

Konferencija je održana u Crikvenici od 25. do 27. rujna 2023., a  prisustvovali su izvrsna savjetnica Jasminka Belščak, mag. inf. iz OŠ Petrijanec, savjetnik Tomislav Leček iz III. OŠ Varaždin te učitelji Tamara Pofuk iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec i Dario Novosel iz OŠ Trnovec.

Četvero učitelja iz regije Varaždin sudjelovalo je na konferenciji Umjetna inteligencija u STEM edukaciji,

Za nagradu zbog uspješnosti na robotičkom natjecanju Croatian Makers Liga u kojem godišnje sudjeluje više od 400 osnovnih škola podijeljenih u 30 regija čak četvero učitelja regije Varaždin sudjelovalo je na konferenciji “Umjetna inteligencija u STEM edukaciji“.

Institut za razvoj i inovativnost je pozivom na konferenciju nagradio najbolje učitelje pod čijim su mentorstvom učenici osvajali prva mjesta tijekom svih kola natjecanja 2022./2023. školske godine. Konferencija je održana u Crikvenici od 25. do 27. rujna 2023., a  prisustvovali su izvrsna savjetnica Jasminka Belščak, mag. inf. iz OŠ Petrijanec, savjetnik Tomislav Leček iz III. OŠ Varaždin te učitelji Tamara Pofuk iz OŠ „Gustav Krklec“ Maruševec i Dario Novosel iz OŠ Trnovec.

Tijekom konferencije su održana predavanja na temu umjetne inteligencije. Raspravljalo se o primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju i je li umjetna inteligencija odgovor na izazove modernog obrazovanja te kakav je utjecaj umjetne inteligencije na društvo. Prikazano je i nekoliko primjera dobre prakse poput iskustva u izradi video igre koristeći CHATGPT i uporabe umjetne inteligencije u automobilskoj industriji.

Posebno su zanimljive bile dvije radionice u kojima su učitelji sudionici imali priliku biti u ulozi učenika. Tijekom radionice programiranja micro:Bit-a učitelji su se upoznali s multidisciplinarnom primjenom micro:Bit-a u poučavanju STEM-a  na drugačiji, inovativni način te su stvorili AR escape room tj. sobu za bijeg a proširenom stvarnošću. Druga je radionica bila natjecateljskog tipa te su učitelji kao tim trebali programirati micro Maqueen robot koji je trebao proći stazu poštivajući zadane uvjete. Za programiranje robota koristili su Mind + aplikaciju. Dio zadatka uključio je prepoznavanje oznaka i korištenje HuskyLens kamera čiji se rad temelji na umjetnoj inteligenciji.

Nova znanja i iskustva učitelji će prenijeti svojim učenicima kako bi i u ovoj godini što uspješnije rješavali zadatke tijekom budućih kola natjecanja Croatian Makers Lige.