prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Trećaši i četvrtaši u ritmu eTwinning projekta „Sigurnim korakom u školu 3“

Drugo polugodište donijelo je mnogo veselih i zanimljivih aktivnosti u eTwinning projektu “Sigurnim korakom u školu 3” autorica Branke Pastuović i Ive Palčić Strčić. Učenici 3.a OŠ Split 3 i 4.c OŠ Trstenik iz Splita prionuli su poslu i odrađivali postavljene aktivnosti pod vodstvom svojih učiteljica Sandre Podrug i Jagode Čopac.

U siječnju i veljači, u sklopu teme U ritmu odgovornosti, obilježen je Dan sigurnijeg interneta. Učenici 3.a na satu Prirode i društva usvojili su pravila za sigurnost na internetu, a na Satu razrednika upoznali SMS bonton. Učenici 4. c usvojili su pravila sigurne komunikacije u digitalnom okružju na satu Prirode i društva dok su na Satu razrednika izradili i prezentirali plakate na zadanu temu.

Povodom prvog dana proljeća i Svjetskog dana voda trećaši su slikali  temperom cvjetove u plavim nijansama vode. Njima su ukrasili vrata učionice uz Dan svjesnosti o autizmu. Učenici obaju razreda izlagali su uz ppt o vodi i pisali pjesme u skupinama na tu temu. Ritam prirode kroz mjesec ožujak i travanj, odlučili su uhvatiti na najbolji način, sudjelovanjem u akciji oplemenjivanja okoliša škole sadnjom stabala, različitog ukrasnog cvijeća i grmova smilja.

Uz Svjetski dan obnovljivih izvora energije učenici obaju razreda izrađivali su vjetrenjače i automobile na zrak te učili uz ppt prezentacije. Svjetski dan plesa obilježen je učenjem i plesanjem poznatog francuskog plesa Can Can, a učenici su u njegovom veselom ritmu uvježbali plesnu koreografiju. Na završnoj videokonferenciji s projektnim partnerima učenici su prikazali rad eko vjetrenjača i autića na zrak koje su učenici izradili te na kraju odigrali digitalni kviz.

U ritmu zajednice kroz mjesec svibanj odrađene su vrlo zanimljive aktivnosti vezane za školu i širu zajednicu. Učenici obaju razreda uspješno su nastupili na priredbi povodom Dana škole koja se održala nakon dvije godine uživo, a u atriju škole organizirana je izložba učeničkih likovnih radova otvorena za javnost. Sudjelovali su na ekipnom natjecanju Dalmatinski festival matematike. Trećaši iz OŠ Split 3 osvojili su 1. i 8. mjesto, a četvrtaši iz OŠ Trstenik 9. mjesto u kategoriji za treće i četvrte razrede.

Jedan od projektnih zadataka bilo je i sudjelovanje  na likovnom natječaju HNK Šibenik u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik pod nazivom Prostor slobode. Učenici obaju razreda poslali su svoje uratke i s nestrpljenjem iščekuju virtualnu izložbu. Učenici 3. a na kraju su iskazali svoje zadovoljstvo projektom na razrednom semaforu, a učenici 4.c bojali su vesele smajliće u tablicama samoprocjene.

Učenici splitskih partnerskih škola kreću ususret ljetu sa  željom da i iduće školske godine nastave sigurno koračati u dobrom ritmu projekta „Sigurnim korakom u školu 3“.