prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Valentinovo, književnost i eTwinning

Učenici 8. razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, Brela u sklopu eTwinning projekta “Our favourite books as news” obilježili su Valentinovo.

Učenici su zamišljali da su različiti likovi iz poznatih ljubavnih priča i da šalju ljubavna pisma/poruke. Kolegica Maria iz partnerske škole iz Grčke je za to napravila zajednički virtualni zid u suradničkom alatu Wakelet. Učenici su mogli birati ljubavne priče koje im se najviše sviđaju iz hrvatske ili svjetske književnosti. Radovi u ovoj Wakelet kolekciji sadrže radove učenika 8. razreda Tine Škrabić, Lucije Šošić, Marte Juričić, Ive Vukić, Ive Bartulovića, Roka Zelića i Adriana Dujma Jakira. Cilj je ove aktivnosti bio motivirati učenike da čitaju književna djela ljubavne tematike.

Svrha eTwinning projekta “Our favourite books as news” je populariziranje čitanja i poticanje razvoja medijske pismenosti kod učenika te razvoj digitalnih i jezičnih vještina. U projektu sudjeluje deset učitelja i 71 učenik iz Hrvatske, Slovenije, Grčke i Turske. Učenici škole projektne aktivnosti provode s učiteljicom Hrvatskoga jezika prof. Goranom Babić i učiteljicom Povijesti dr.sc. Valentinom Lasić.