prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zajedno za bolji internet

Učenici šestih razreda Osnovne škole August Cesarec iz Ivankova su u utorak, 9. veljače 2021. godine, brojnim aktivnostima obilježili Dan sigurnijeg interneta.

Kao i svake veljače, udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan sigurnijeg interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije uporabe online tehnologije i mobilnih uređaja. Učenici šestih razreda škole pridružili su se tisućama ljudi diljem svijeta kako bi zajedno radili na podizanju svijesti o problemu sigurnosti na internetu.

Za motivaciju u provedbi obilježavanja Dana sigurnijeg interneta učenici su najprije pogledali promotivne materijale koji su ih potaknuli na razgovor i promišljanje o pitanjima koja su se nametala. Ispostavilo se da učenici šestoga razreda jako dobro znaju i razumiju navedenu problematiku, možda čak bolje nego njihovi roditelji. Međutim, nekih stvari učenici i nisu bili svjesni, za neke oblike nasilja povezanoga s internetom mislili su da se događaju drugima i “tamo negdje”. Učenici su obilježavanjem Dana sigurnijeg interneta imali prigodu saznati puno novih činjenica i osvijestiti važnost ovoga pitanja. Potaknuti time, nastojali su se kreativno izraziti i stvoriti svoje radove koji govore o važnosti brige za bolji internet i tako su nastali brojni učenički radovi: plakati, stripovi i prezentacije.