prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

BETT 2024 – Najveći svjetski EdTech događaj

Najveći svjetski EdTech događaj, Bett 2024, privukao je više od 30 000 edukatora iz čitavog obrazovnog okruženja, više od 500 EdTech-a i 300 govornika iz 130 zemalja. To je događaj koji gradi bolje veze i suradnju.

Bila su to tri nevjerojatna dana na BETT 2024 održanom u ExCel u Londonu. Po prvi put sam prisustvovala ovom događaju i definitivno me nije razočarao. Postojale su beskrajne prilike za učenje i istraživanje posvuda u izložbenom prostoru od 40.000 četvornih metara.

Za moje prvo BETT iskustvo, bile su tri stvari koje su me se dojmile: prostor, tehnologija i ljudi.

Prostor

Kretanje kroz često goleme izložbene dvorane na konferencijama i pronalaženje pravih resursa može biti izazov, osobito one veličine BETT-a. Unutar svakog od prostora bilo je toliko mogućnosti za praktično učenje, demonstracije uživo, razgovore, pa čak i igre. Arena je nudila je uvodna predavanja i rasprave o nekim od najizazovnijih tema s kojima se susreću edukatori, uključujući budućnost učenja i rada, promicanje pristupačnosti, poticanje globalnog obrazovanja, održavanje dobrobiti i istraživanje impresivnih tehnologija. Te su pozornice bile prilično popularne i nudile su niz govornika s različitim pozadinama i iskustvima te su bila izvrstan način za prikupljanje novih ideja.

Tehnologija

Za svoj profesionalni razvoj zanimalo me je istražiti što je novo u umjetnoj inteligenciji, kodiranju i STEAM-u. Bilo je tvrtki koje su imale nevjerojatne nove tehnologije i proizvode u BETT-u. Istražila sam nekoliko doista impresivnih alata koji koriste umjetnu inteligenciju. Microsoft i Google podijelili su nova ažuriranja i značajke u svom ekspanzivnom izložbenom prostoru. Adobe je imao ogroman prostor za edukatore da istraže sve mogućnosti s Adobe Express for Education. Učenje bilo posvuda!

 

Ljudi

Otkrila sam da je ovo prilično drugačije od svih drugih konferencija na kojima sam prisustvovala. Subota je bila vrijeme da obitelji prisustvuju konferenciji. Mnogo djece se pridružilo raznim aktivnostima. Pojedine tvrtke su dijelile alate za aktivno učenje, proširenu i virtualnu stvarnost, blokove za kodiranje, robote i nove tehnologije. Bilo je stvarno sjajno vidjeti kako obitelji zajedno uče o različitim alatima i njihovim prednostima te vidjeti kako djeca isprobavaju svaku od ovih tehnologija i zabavljaju se.

Misija BETT-a je da pojačava važnost zajedničkog rada nastavnika na učenju i istraživanju novih ideja i tehnologija koje promiču personaliziranije učenje, osnažuju učenike izborom i pripremaju učenike vitalnim vještinama za budućnost.

Sve u svemu, bio je to sjajan tjedan u BETT-u. Postoji toliko mnogo stvari koje se mogu podijeliti, a najbolji savjet koji mogu ponuditi bilo kome, bez obzira jesu li sudjelovali ili ne, jest da pogleda #BETT2024 za neke ideje i inspiraciju.

https://uk.bettshow.com/