prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Industrijska strojarska škola dobitnik Erasmus akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Kako bi provođenje Erasmus projekata bilo još kvalitetnije, u zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi izrađen je visokokvalitetan plan mobilnosti za ostvarivanje postavljenih ciljeva u području unaprjeđenja i modernizacije strukovnog obrazovanja te je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) Školi dodijelila Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za programsko razdoblje do kraja 2027. godine.

Industrijska strojarska škola kontinuirano radi na unapređivanju nastave i pružanju novih mogućnosti usavršavanja za učenike i nastavnike, a značajan doprinos tome daju Erasmus+ projekti COVET II i COVET III „Competitive VET  for learners and teachers II i III“ koje Škola trenutno provodi.

Kako bi provođenje Erasmus projekata bilo još kvalitetnije, koordinatorica Erasmus+ projekata Meri Ružević i voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić, uz podršku ravnatelja Nenada Pavlinića, izradile su visokokvalitetan plan mobilnosti za ostvarivanje postavljenih ciljeva u području unaprjeđenja i modernizacije strukovnog obrazovanja te je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) Školi dodijelila Erasmus akreditaciju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za programsko razdoblje do kraja 2027. godine. https://ampeu.hr/novosti/odluka-o-dodjeli-erasmus-akreditacija-u-strukovnom-obrazovanju-i-osposobljavanju

Erasmus akreditacija omogućuje:

  • pojednostavljeni pristup financijskim sredstvima
  • proširenje partnerske mreže u inozemstvu
  • stalni izvor financiranja za ostvarivanje dugoročnih ciljeva Škole
  • poboljšanje kvalitete učenja i poučavanja u Školi.

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje koji već više od 30 godina obogaćuje živote i širi vidike milijunima građana svih generacija. Njime se podupiru projekti mobilnosti i suradnje s domaćim i stranim partnerima u svrhu boljeg obrazovanja i uključivijeg društva, osmišljavanja inovativnih rješenja za izazove današnjice te stjecanja vještina budućnosti.

Novim se Programom za razdoblje do 2027. godine nastoji ostvariti veća uključivost, dostupnost i održivost. Među važnim su ciljevima Programa potpora digitalnoj tranziciji u europskom obrazovanju i pomoć u izgradnji europskog prostora obrazovanja. Stoga je novi Program osmišljen tako da se ustanovama i organizacijama što više olakša sudjelovanje. Erasmus akreditacija presudna je za ostvarenje tog cilja jer nudi nov način za pristup aktivnostima mobilnosti u okviru novog Programa.

Erasmus akreditacija je poput članske iskaznice za dio Programa kojim se podupire mobilnost te će učenici i nastavnici Škole do 2027. godine na europskoj razini moći stjecati dragocjene vještine i iskustava te doprinositi modernizaciji svog obrazovanja, osposobljavanja i rada.