prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodna konferencija “SkillMe.EU 2024” u Austriji

Učenici i nastavnici Industrijske strojarske škole imali su privilegiju sudjelovati na prestižnoj međunarodnoj konferenciji SkillMe.EU 2024 koja se održala 15. ožujka 2024. godine u strukovnoj školi u Wolfsbergu u Austriji.

Ivan Cirimotić iz 1. e razreda i Domagoj Čiš iz 2. d razreda, zajedno s nastavnicima Matom Sabolom i Josipom Filićem, predstavljali su školu na ovoj važnoj manifestaciji.

SkillMe.EU 2024 konferencija predstavlja spoj industrije i strukovnog obrazovanja u regiji Alpe-Adria s naglaskom na područja poput mehatronike, strojarstva, elektronike, automehanike, drvne tehnologije i zavarivanja. Učenici su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz tih područja surađujući u mješovitim timovima te pokazujući izvrsno poznavanje različitih područja strojarstva. Važno je istaknuti da su se učenici uspješno prilagodili novim okruženjima koristeći engleski jezik kao službeni jezik konferencije.

Nastavnici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim predavanjima stručnjaka iz zemalja sudionica konferencije što im je omogućilo novi uvid i ideje za unapređenje nastavnog procesa. Glavni cilj konferencije bio je promocija strukovnog obrazovanja te jačanje veza između industrije i obrazovanja pri čemu su sudionici podijelili mnogo primjera dobre prakse. Osim toga, u sklopu konferencije učenici i nastavnici posjetili su CAMPUS 02 University of Applied Sciences u Grazu gdje su imali priliku upoznati se s mogućnostima studiranja i laboratorijskim radom.

Važno je istaknuti da je konferencija SkillMe.EU 2024 naglasila praktičnu komponentu, omogućavajući učenicima da primijene svoje teorijsko znanje u stvarnim situacijama. Ovo iskustvo ne samo da doprinosi njihovom obrazovanju, već i omogućuje tvrtkama da identificiraju talente i potencijalne buduće zaposlenike. Ravnatelj Industrijske strojarske škole Nenad Pavlinić zahvalio je organizatoru konferencije gospodinu Krištofu Debeljaku na pozivu za konferenciju, a zahvala ide i Tehničkoj školi iz Slavonskog Broda koja je prepoznala Industrijsku strojarsku školu kao ravnopravnog sudionika ovog prestižnog događaja.

Više detalja o samoj konferenciji dostupno je ovdje.