prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Inkluzija učenika s posebnim potrebama kroz uvođenje robota

Mali istraživači iz VI. osnovna škola Varaždin s oduševljenjem su istraživali mogućnosti šarmantnog robota mTiny, stvarajući nezaboravne trenutke radosti. 

Inkluzija učenika s posebnim potrebama u obrazovni sustav i svakodnevne aktivnosti ključna je za njihov osobni i društveni razvoj. Jedan od inovativnih pristupa koji je pokazao izuzetne rezultate u ovom području je korištenje robota u edukativnim aktivnostima. Kroz igru, učenje i zajedničko istraživanje, roboti mogu postati moćni alati za poticanje inkluzije i razvijanje novih vještina kod djece s posebnim potrebama.

Mali istraživači s oduševljenjem su istraživali mogućnosti šarmantnog robota mTiny, stvarajući nezaboravne trenutke radosti. Djeca su s mTiny-em crtala, pisala, kretala se i čak svirala, stvarajući jedinstvene i veselje ispunjene trenutke. Korištenje robota mTiny omogućilo je djeci da na interaktivan način usvajaju nove vještine, potičući njihovu kreativnost i motivaciju za učenjem.

Posebno lijepa bila je međusobna podrška i suradnja među djecom, koja su zajedno uživala u otkrivanju novih vještina, pomažući jedni drugima i dijeleći smijeh. Ova vrsta suradnje ne samo da potiče razvoj socijalnih vještina, već i jača osjećaj zajedništva i prihvaćanja među učenicima. Inkluzivno okruženje stvara prilike za sve učenike da se osjećaju vrijednima i ravnopravnima.

Oduševljenje radionice nije zaobišlo ni roditelje, koji su se s veseljem pridružili aktivnostima, sudjelujući u igri i stvarajući trajna sjećanja s vlastitim mališanima. Uključivanje roditelja u ove aktivnosti ključan je element za jačanje obiteljske povezanosti i podrške. Roditelji su imali priliku iz prve ruke vidjeti napredak svoje djece i aktivno sudjelovati u njihovom obrazovnom putovanju.

Nadaju se da su ova iskustva ostavila trajni dojam na sve sudionike, pridonoseći njihovom osobnom i zajedničkom rastu. Radionice poput ove ne samo da pružaju trenutne pozitivne učinke, već imaju potencijal za dugoročni utjecaj na samopouzdanje i sposobnosti djece s posebnim potrebama. Kroz ovakve aktivnosti, djeca stječu dragocjene vještine koje će im pomoći u budućnosti.

Kroz daljnju suradnju i inovativne pristupe, možemo zajedno raditi na tome da svaki učenik, bez obzira na svoje posebne potrebe, dobije priliku za učenje, rast i razvoj u poticajnom i ohrabrujućem okruženju.