prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Modul – školske novine učenika Industrijske strojarske škole

Učenici novinarske sekcije Industrijske strojarske škole iz Zagreba i ove godine objavili su školske novine “Modul” namijenjene svim sadašnjim i bivšim učenicima, prijateljima škole kao i učenicima osmih razreda čiji odabir će biti škola.

Novinari škole, od kojih su mnogi članovi eTwinning projekta “The green changemakers” opisali su događanja koja su obilježila nastavnu godinu 2021./2022. pa tako i svoje sudjelovanje u eTwinning projektu. Nastavnica Hrvatskoga jezika prof. Iva Bojčić, osim što je članica eTwinning projekta “The green changemakers”, već nekoliko godina voditeljica je novinarske sekcije koju je zamislila i ostvarila kao učeničku platformu za vježbanje novinarstva. Prof. Bojčić vrijedno i kreativno organizira i usmjerava novinarski tim te ih i okuplja tijekom cijele nastavne godine. Ističe da se uvijek iznova pokazuje da su učenici savjesni, dosljedni, inovativni, željni novih izazova i da se na njih može računati. Prof. Bojčić s ponosom ističe da je zadovoljna rezultatom zajedničkog rada, podrškom uređivačkog odbora i sjajnim kritikama čitatelja.

Interaktivan i suradnički odnos novinarske sekcije najbolje je opisao glavni urednik školskih novina eTwinner Dino Badić učenik 2. e razreda u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije koji se čitateljstvu obratio  riječima: “Stigao je novi broj školskih novina u ovoj, po mnogočemu, vrlo izazovnoj, nepredvidivoj, ali i zanimljivoj školskoj godini. Iza nas je više od godinu dana protkanih novim, do sada nezamislivim i nepoznatim izazovima te pomiješanim emocijama. Međutim, iako je i ova nastavna godina bila specifična, imamo puno toga za pokazati. Cjelokupna situacija vezana uz koronu nije nas obeshrabrila, možda malo usporila, ali nikako demotivirala. I dalje smo se družili, češće u živo, malo virtualnim putem, ali naši su novinari i članovi uredničkog odbora bez obzira na sve bili vrijedni i inspirativni. Stoga vam i u ovom broju školskih novina donosimo pregled uspjeha talentiranih sportaša, inovatora ili pak ljubitelja dobre knjige. Svatko se pronašao u nečemu, a ako još nije, samo je pitanje trenutka kada će. Jer mogućnosti je stvarno puno, kao i prilika za širenje vidika koji nam se pružaju u ovoj školi. Više o svemu navedenome pročitajte u novinama. Nadamo se da ćete uživati, kao i mi kada smo ih stvarali. Novi broj “Modula” moguće je pogledati ovdje.