U utorak 9. svibnja 2023. godine, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održan je Dan projektne nastave.
U utorak 9. svibnja 2023. godine, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održan je Dan projektne nastave.
Srednje škola Ban Josip Jelačić iz Zaprešića početkom je svibnja ugostila učenike i nastavnike iz Turske, Rumunjske, Poljske, Litve i Češke u sklopu Erasmus+ KA220 projekta „Multimodal Mindset“.
U sklopu Erasmus+ K1 projekta “Green skills” učiteljica Daniela Žižanović iz Osnovne škole Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “School bullying prevention” koji se održao u Rimu od 17. travnja do 21. travnja 2023. godine.
Projekt “TIME” je imao dva osnovna cilja, a to su povećanje kompetencija nastavnika kroz praćenje rada drugih kolega te primjena načela održivog razvoja u praksi. Kako bi projekt uklopili u nastavni program, djelatnici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj su se temu održivog razvoja povezati s turizmom, odnosno ugostiteljstvom.
U Srednjoj školi Ban Josip Jelačić održane STEM radionice uz igrifikaciju i inkluzivni pristup.
Od ove školske godine, Srednja škola Ban Nosip Jelačić u Zaprešiću nositelj je Akreditacije Erasmus+ u području odgoja i općeg obrazovanja za razdoblje od 2022. – 2023. godine.
Srednja strukovna škola Velika Gorica je u periodu od 20. do 24. ožujka 2023. bila domaćin 5. mobilnosti projekta „Učenje kroz igru“.
U sklopu Erasmus+ projekta “True colours” učenice i nastavnice Gimnazije Matija Mesić su posjetile Tursku.
Učitelj informatike i savjetnik Danijel Forjan iz Osnovne škole Pantovčak je sudjelovao na tečaju u Firenci od 20. do 25. ožujka 2023. godine pod nazivom „Environmental Stewardship: How to Reconnect with Nature“. Tema je odabrana u skladu s Erasmus KA1 projektom koji se provodi u školi pod nazivom „Green Skills“.
Ekonomska škola Požega bila je domaćin druge mobilnosti Erasmus+ projekta “DIGI-CUL” te je od 13. do 17. ožujka 2023. godine ugostila 30 učenika i nastavnika iz Malte, Grčke, Turske i Latvije. Naziv susreta bio je “Različiti okusi na istom stolu”, a tema je bila lokalna hrana.