prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posjet knjižnici kao motivacija za čitanje

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli obilježili su Dan hrvatskih knjižnica na način da su posjetili gradsku knjižnicu u kojoj su ih knjižničarke pričom motivirale na čitanje.

Učenici škole obilježili su Dan hrvatskih knjižnica posjetom Gradskoj knjižnici Ivan Vidalli gdje su im knjižničarke Izabel i Milojka ispričale što se sve u knjižnici može raditi osim posuđivanja knjiga. Učenici su saznali za brojne radionice koje se organiziraju za učenike osnovnih škola i što sve mogu pronaći virtualnim obilaskom knjižnice. Nakon obilaska knjižnice i upoznavanja s knjižnim fondom i načinom učlanjivanja u knjižnicu, učenici su poslušali bajku Šuma Striborova Ivane Brlić – Mažuranić. Nakon čitanja među učenicima se je otvorila rasprava vezana uz postupke likova bajke. Povratkom u školske klupe nastavili su razgovor o važnosti čitanja knjiga koje su izvor znanja. Ovakvim načinom učenja žele potaknuti učenike na čitanje jer čitanje nije samo jedna od temeljnih vještina koja je djeci potrebna za školovanje već ono zahtijeva određeni napor zbog čega ga mnogi stariji učenici izbjegavaju. Motivacija za čitanje odlučujući je čimbenik uspješnog čitanja i razumijevanja pročitanog. Žele da se djeca rado vraćaju čitanju i da ga nikada ne zanemare.