prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt MS walk 2021.

Učenici Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli odazvali su se akciji i hodali za one koji to ne mogu.

30. svibnja obilježava se Svjetski dan multiple skleroze. Tradicionalno se provodi kampanja MS walk u sklopu koje se potiče oboljele, ali i širu zajednicu da hoda za sve one koji ne mogu. Na ovaj način pokušava se upoznati javnost s brojnim problemima s kojima se susreće preko 2.5 milijuna oboljelih. Učitelji škole informirali su učenike o bolesti i potaknuli ih na empatiju prema oboljelima. Multipla skleroza je progresivna neurološka autoimuna bolest za koju nema lijeka, a terapije koje oboljeli uzimaju imaju za cilj usporavanje bolesti i podizanje kvalitete života oboljelih. Od multiple skleroze u Hrvatskoj boluje preko 7 000 osoba, a češća je kod žena. Zbog epidemioloških uvjeta, hodanje je ove godine organizirano u manjim skupinama diljem Lijepe naše i to dva dana zaredom, 30. i 31. svibnja 2021. godine. Brojili su se koraci i objavljivali na službenim profilima organizatora. Učenici škole su se odazvali akciji i hodali za one koji to ne mogu. Akcija je započela edukacijom o simptomima, razvoju bolesti i problemima s kojima se oboljeli susreću. Nakon toga, učenici šestog razredu su krenuli u jednosatnu šetnju Žrnovom i korake nastavili brojiti tijekom cijelog dana. S ponosom su objavili rezultate jer #SvakiKorakSeBroji!