prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školski projekt “Mudrosti Malog Princa”

Učenici 8. razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Brela su s učiteljicom Hrvatskoga jezika Goranom Babić proveli školski projekt “Mudrosti Malog princa”.

Ciljevi projekta su bili: produbljivanje književnih znanja (kako bi učenici drugačijim pristupom čitanju i raščlambi lektire ostvarili ishode učenja), razvijanje kritičkog mišljenja i razvoj temeljnih komunikacijskih vještina (čitanje, pisanje, slušanje, govorenje). Učenici su prepoznavali prenesena značenja iz Malog princa i vezali ih uz svakodnevne situacije u svom okruženju. Razvijali su kritičko mišljenje i produbili književno znanje vezano uz temu Suvremena bajka. Također su suvremenu bajku uspješno uspoređivati s klasičnom bajkom.

Nakon obrade lektirnog djela Mali princ na ploču se zapisalo sljedeće mudre misli: “Živio sam među odraslima. Vidio sam ih osobno, izbliza. I to nije mnogo poboljšalo moje mišljenje o njima”. “Ljudi su zaboravili tu istinu”, reče lisica. “Ali ti ne bi trebao zaboraviti. Ti si zauvijek odgovoran za ono što si pripitomio. Ti si odgovoran za svoju ružu”. “Čovjek je usamljen i među ljudima” i “Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati”. Nakon čitanja učenike se podijelilo u četiri grupe. Svaka grupa je imala zadatak obraditi jedan citat i napraviti plakat na kojem će napisati objašnjenja i poruke (izravne i neizravne) zadanog citata. Po završetku zadatka učenici su prezentirali radove ispred razreda. Također su individualno izradili digitalni strip MALI PRINC i podijelili ga u suradničkom alatu Padlet.