prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zabavna glagoljica na Večeri matematike

U četvrtak, 7. prosinca 2023. u 18 sati, u Osnovnoj školi oca Petra Perice, u Makarskoj, već tradicionalno, održala se Večer matematike.

Ovaj projekt još od 2013. godine organizira Hrvatsko matematičko društvo. Ova večer je skup interaktivnih radnih centara, radionica i predavanja koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Otkriva zabavnu stranu matematike i stvara nove ideje. U radionicama su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda.

Uz mentorstvo učiteljice matematike, Valerije Dobrinić i učiteljice hrvatskoga jezika, Gorane Babić učenici su sudjelovali u radionici „Glagoljica u matematici“. Ona je dio projekta „Zabavna glagoljica“ koji ove učiteljice provode u školi. U uvodnom dijelu prezentirana im je povijest glagoljice, te važnost promicanja glagoljične baštine u cilju očuvanja osobnog i nacionalnog identiteta.

Kroz radne centre, učili su pisati glagoljičnim pismom, naučili su pisati brojeve glagoljicom i rješavati jednostavnije matematičke zadatke. To im je bilo veoma zanimljivo, jer se za brojeve koriste slova glagoljične azbuke. Druženje i učenje je proteklo u veselom ozračju i vrijeme nam je brzo prošlo. Učenici su bili veoma zainteresirani i uključiti će se u provođenje projekta.