prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ljubavni parovi u književnosti – obilježavanje Valentinova

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica organizirano je obilježavanje Valentinova na način da su učenici morali pripremiti izlaganje o Valentinovu i legendama koje se vežu uz sv. Valentina ili izraditi plakat o poznatim ljubavnim parovima.

Učenici su prema vlastitim interesima odabrali teme koju su nakon samostalnog istraživanja (C.2.2. ) uobličili u zadanom formatu prezentacije ili plakata te  prezentirali  (A.2.1.) u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica. Upravo novo okruženje je trebalo doprinijeti razvoju vještina u izvedbi javnoga govora. Izlaganje se sumativno vrednovalo uz pomoć kriterijske rubrike (zadano vrijeme, vrednote govorenog jezika, usklađenost sadržaja sa svrhom i namjenom).

Svaki učenik je morao osmisliti i pitanje vezano uz svoju temu. Dvije učenice su objedinile sva pitanja i nadopunila kviz prigodnim pitanjima o ljubavnim filmovima i ljubavnoj glazbi. Učenici su nakon izlaganja rješavali kviz, a najuspješniji učenik je osvojio nagradu.

U projektnim zadatcima učenici su kritički  promišljali o pojedinim sudbinama  (MPT: uku A.4.4., A.4.2., ikt A.4.3., osr.  A.4.3. , uku A.4.2.)  te davali  moguće prijedloge za drukčiji ishod nesretnih ljubavi.  Prije rastanka, viša knjižničarka Mirjana Kotromanović učenicima je predstavila aktivnosti i usluge Knjižnice za mlade. To je i bio poticaj pojedinim učenicima da se ponovno vrate u Knjižnicu i više čitaju.

Na kraju  projekta, nakon što su se vratili u školu, učenici su vrednovali odrađene aktivnosti izlaganja u novom okruženju.