Sve novosti
Toplinski udar

Toplinski udar

Ljeto sa sobom donosi velike vrućine, koje teško podnose ne samo kronični bolesnici i starije osobe, već predstavljaju velik napor i za organizam mladih, zdravih ljudi.

Završetak Erasmus+ projekta “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!”

Završetak Erasmus+ projekta “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!”

Tijekom tri školske godine Osnovna škola Bedekovčina je provodila Erasmus+ KA 1 projekt iz programa (mobilnost pojedinaca) “Škola je fora – zaIGRAJMO se i učimo!”. Zbog pandemije COVID-19 projektu je produženo trajanje još godinu dana. Mobilnosti djelatnica su odgođene no aktivnosti koje su planirali s učenicima kontinuirano su provodili sukladno mogućnostima.

Kako izbjeći dehidraciju po ljetnim vrućinama

Kako izbjeći dehidraciju po ljetnim vrućinama

O vodi ovisi naše zdravlje, s obzirom da bez nje nema ni života! Ona čini dvije trećine ljudskog tijela i neophodna je za naše funkcioniranje, zdravlje i vitalnost.Liječnici ističu kako bismo morali popiti barem osam čaša vode svakog dana, a u ljetnim mjesecima, kada se više znojimo, potrebno je više pažnje posvetiti dostatnom unosu tekućine.

Voda

Voda

Voda bi po definiciji trebala biti tekućina bez boje, okusa i mirisa. Ona je sastavni dio života na Zemlji. Nema ni jednog živog bića, biljke ili životinje u tijelu kojeg nema vode. Higijenski ispravna voda za piće jedan je od osnovnih preduvjeta života i dobrog zdravlja.

Erasmus+ iskustvo breljanskih učiteljica u Amsterdamu

Erasmus+ iskustvo breljanskih učiteljica u Amsterdamu

Učiteljica Hrvatskoga jezika i Erasmus koordinatorica Gorana Babić te učiteljica Povijesti dr. sc. Valentina Lasić iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Brela boravile su od 20. lipnja do 25. lipnja 2022. godine u Amsterdamu. Sudjelovale su na tečaju “The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools”.

Među strukovnjacima tek 3 % odlikaša

Među strukovnjacima tek 3 % odlikaša

Srednja strukovna škola u Makarskoj može se pohvaliti maturantima na kulturnom ophođenju, redovitom pohađanju nastave, pozitivnim pristupom nastavi, ali i sve većim interesom za stručna zanimanja. Iza njih je nastavna godina, nekoliko produžnih sati, obrana završnog rada i na red je došla rekapitulacija napravljenoga.

Online nastava, nastava u učionici i nastava izvan učionice

Online nastava, nastava u učionici i nastava izvan učionice

U Osnovnoj školi Izidora Poljaka Višnjica, učiteljica prirode, biologije i kemije je s učenicima 5. a, 7. a, 7. b, 8. a i 8. b razrednog odjeljenja provela anketu. Cilj provođenja ankete bio je utvrditi zadovoljstvo učenika online nastavom, nastavom u učionici i nastavom izvan učionice.

Mladi njegovatelji – djeca iz tišine

Mladi njegovatelji – djeca iz tišine

S vremena na vrijeme u javnosti se pojavi priča o djeci koju je život primorao brinuti se o bolesnim roditeljima, bakama i djedovima – djeci iz tišine. Njihova požrtvovnost, zrelost te ponajprije odgovornost  zadivljuju čitatelje. Međutim, svjesnost o djeci koja su na sebe preuzela teške životne terete još uvijek je mala, gotovo nevidljivo primjetna. Baš poput njih. U tišini pokušavaju balansirati između obveza u obitelji i školski. Mladi njegovatelji, djeca koja više nisu djeca.

Webinar o eTwinningu u A, B, C modelima poučavanja

Webinar o eTwinningu u A, B, C modelima poučavanja

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) i eTwinning ambasadorica Ane Marketin-Sedlar i Daniele Usmiani, u petak, 17. lipnja 2022. godine, održan je webinar pod nazivom ”eTwinning u A, B, C modelima poučavanja – inspiracija za odgojno-obrazovne djelatnike u osnovnim i srednjim školama”. Industrijsku strojarsku školu predstavljali su nastavnik Josip Filić i voditeljica praktične nastave Kristinka Lemaić, a gost predavač na webinaru bila je i Vesna Plenča iz Tehničke škole za strojarstvo i mehatroniku, Split.