prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svemir nije ništa čudniji nego što pretpostavljamo

Svjetski tjedan Svemira obilježili su i učenici Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo pod mentorstvom profesorice Mirte Lulić, profesorice Ines Jančula i profesora Zvonimira Bušića. Učenici su pripremili digitalni poster i predavanja koja su prezentirali kolegicama i kolegama koji pohađaju izbornu nastavu fizike i geografije.

Prvo predavanje održali su učenici 3. a razreda (Mirta Čota i Ivan Bilać) prirodoslovno-matematičke gimnazije kojim su upoznali ostale učenike kojeg je oblika svemir, što su asteroidi, kakvi su to patuljasti planeti te što su galaksije. Drugo predavanje održao je učenik 3. b razreda (Josip Kelić) opće gimnazije koji je upoznao ostale s program Voyager, Voyager 1 i Voyager 2 te Voyager zlatnom pločom.

Treće predavanje održao je učenik 3. c razreda (Domagoj Petz) opće gimnazije koji je upoznao kolegice i kolege s Marsovim roverima i znanstvenim otkrićima. Četvrto predavanje održao je učenik 3.b razreda (Ante Blažević) opće gimnazije koji je učenicima otkrio najveće misterije kozmologije i astronomije, barionsku asimetriju, problem koronarnog grijanja, OH-MY-česticu, planet 9, tamnu tvar, krivulju rotacije, tamnu energiju i ostalo.

Nadalje učenici 3. c razreda (Lea Dujmović i Petar Vidović) opće gimnazije predstavili su digitalni plakat Drevni astronomi. Da su predavanja bila poučna i zanimljiva, dokazao je veliki pljesak i niz pitanja zainteresiranih učenika. U prilogu mogu se pronaći prezentacije i plakati učenika.